Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола призна превъзходството на Барселона и заяви, че каталунците заслужено се класираха за финала в Шампионската лига. Снощи баварците спечелиха с 3:2 на реванша, но отпаднаха от турнира с общ резултат 3:5. Пеп Гуардиола поздрави бившия си отбор и пожела успех на Лео Меси и компания в битката за трофея.

"Поздравявам Барселона. Това е справедливият победител. Дано да спечелят Петата. Миналия сезон ние спечелихме четири трофея, този само един, но важен, с оглед на всички проблеми, които имахме", коментира Гуардиола.

"Щастлив съм, че тренирам такъв отбор. Можем да бъдем горди и същевременно тъжни след представянето си. Щастлив съм, че отпадаме горди, загубихме с достойнство", добави треньорът на Байерн.

"Можеш да победиш Барселона, само ако успееш да им отнемаш топката. Ние имахме доста трудности, но не се предадохме докрай. Барса обаче заслужено е на финал", каза още Пеп Гуардиола.

Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК