"Второто полувреме намалихме оборотите, което можеше да ни коства много", заяви треньорът на Барселона Луис Енрике след загубата с 2:3 от Байерн на 1/2-финала-реванш от Шампионската лига. Каталунците обаче ще спорят с Реал (Мадрид) или Ювентус за трофея на 6 юни в Берлин, след като в първата среща надвиха баварците с 3:0 и с общ резултат 5:3 са на финал.

"Чудесно постижение, но сега остава да изпълним и последната цел - да спечелим купата. Байерн пръв откри резултата и това винаги е неприятно, но ние показахме характер и обърнахме нещата с два гола. Видяхме, че нещата се движат добре за нас и през второто полувреме намалихме оборотите, което можеше да ни коства много. В крайна сметка обаче постигнахме целта си и сега във всеки турнир ни остава да спечелим по един мач, за да бъдем шампиони", коментира Луис Енрике.

"Доволен съм от играта ни. Нека на финала се класира по-добрият тим измежду Реал и Ювентус", добави треньорът на Барселона.

На въпрос какво му е казал Гуардиола след края на мача, Енрике отвърна: "Какво да си кажат двама приятели? Пожела ми успех на финала."

Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК