Манчестър Сити обърна Барселона от 0:1 до 3:1 в мач от групите на Шампионската лига. Така английският тим си върна за загубата преди две седмици на "Камп Ноу" с 0:4.

"Представянето ни в първия мач в Барселона бе дори по-добро, докато бяхме 11 срещу 11 на терена. В първите 38 минути тази вечер видяхме най-добрия отбор на света. Бяхме в голяма беда. Ако съперникът бе вкарал втори гол, мачът щеше да приключи. Но във футбола е така. Нашият гол промени хода на мача. В този момент играчите ми разбраха, че трудният момент е свършил. През второто полувреме играхме компактно с висока преса и печелехме доста топки. Защитавахме се добре и използвахме контраатаки, за да накажем противника", каза Гуардиола.

"Като се има предвид колко малко време сме заедно, а трябваше да играем срещу най-добрия отбор в света, смятам, че тази победа бе от голямо значение за развитието на ситуацията в групата. Трябва ни още една победа, за да се класираме напред, а след това, да се надяваме, през февруари ще бъдем по-добри. Равенството на Борусия (Мьонхенгладбах) със Селтик ни дава по-голямо спокойствие. Можем да се радваме, че ако продължим, няма как да се паднем с Барса в следващия кръг", каза още испанецът.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА