Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола коментира загубата на тима си с 0:3 от Барселона в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Испанският специалист обяви, че няма в какво да упрекне своите играчи и заяви, че се гордее с тях. Според него резултатът не отразява реално съотношението на силите.
 
„Стараехме се да владеем топката и да контролираме хода на мача. Нещата не вървяха зле, но талантът на Меси реши всичко. Трудно е да приема резултата, защото той не отразява реално съотношението на силите. Срещу Барса или трябва да се защитаваш постоянно, или да се опиташ да владееш топката. Ние направихме второто“, коментира Гуардиола.
 
„Барселона не се състои само от Меси. Притежава и други великолепни футболисти - Неймар и Луис Суарес. Барса игра изключително уверено и в защита, и в атака. Искахме да ограничим свободата на Меси. Като цяло бяхме на 15 минути от положителен резултат. Гордея се с тези играчи. Независимо от всички контузии, спечелихме титлата в Бундеслигата. Няма в какво да ги упрекна“, добави треньорът на Байерн.
Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК