Лудогорец приема Базел на 22 октомври (сряда) от 21:45 часа в мач от групите на Шампионската лига. Двубоят е на Националния стадион "Васил Левски". Треньорът Георги Дерменджиев даде официална пресконференция, на която потвърди, че халфът Христо Златински продължава да има психологически проблеми заради катастрофата, в която участва.

"Всички футболисти са готови за мача. Имаме кароттекирани 21 играчи, всички са добре. Базел има проблеми, но те са си за тяхна сметка и аз не мога да ги коментирам. Изиграхме два много добри мача срещу силни отбори, каквито са Реал Мадрид и Ливърпул. Утре ни чака също тежък мач, тъй като Базел също е много класен тим. Особено след победата на Базел над Ливърпул това, което играхме срещу Реал Мадрид и Ливърпул, ще се опитаме утре да го повторим като игра", заяви Георги Дерменджиев.

"Двубоят ще бъде изключително различен, тъй като Базел спечели три точки срещу Ливърпул и за тях срещата ще бъде важна. Ако успеят да ни победят, на нас ще ни стане много трудно, но ако ние бием, става различно за тях. Мачът трябва да се изиграе тактически умно", допълни треньорът.

На въпрос, как е Златински, който участва в катастрофа преди няколко дни, Дерменджиев отговори: "Златински е добре, но има психологически проблеми. Той се притеснява повече за съпругата и детето си, за щастие травмите не са големи."

На въпрос, готов ли е Лудогорец след двете красиви загуби на победа срещу Базел, треньорът отговори: "Предимството на Лудогорец е в колектива, не че Базел няма такъв. Футболистите на Лудогорец придобиха сравнително добра рутина в европейските мачове и утре ще изиграят добър мач."

"За тези четири години Лудогорец постигна толкова много, но утре този мач за нас е много важен. Ако спечелим три точки, нещата стават различни, но зависи и от другите мачове в групата. Отборът много помъдря от тези мачове в Лига Европа и Шампионска лига, които изиграхме", коментира още Дерменджиев.

На въпрос, могат ли да окажат психологическо влияние загубите от миналата година от Базел, треньорът заяви: "Аз мисля, че не. Това са съвсем различни два мача."

Попитан от БЛИЦ чувства ли се сигурен за поста си и има ли уверението от собственика Кирил Домусчиев, Дерменджиев отговори: "Този въпрос е от компетенцията единствено на шефа и на никого другиго. Само г-н Домусчиев може да даде конкретен отговор, само той знае какво ще реши."  МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа