Треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович отказа да коментира жребия за третия кръг на Шампионската лига, който почти сигурно противопостави сръбския първенец на Лудогорец. След това генералният директор на „червено-белите“ Звездан Терзич направи доста дълъг коментар за разградчани. Освен тях и част от играчите на звездашите говориха за българския шампион. Те изразиха задоволство, че са избегнали Динамо (Загреб) и Олимпиакос и ще играят с Лудогорец.

“Мислим най-вече за мача с Валета, но Лудогорец е отбор, с който можем да играем на равни начала. До известна степен познаваме този съперник, тъй като през миналия сезон играхме контрола. Те не могат да се похвалят, че ни познават, тъй като имаме доста промени в състава в сравнение с онзи мач. Лудогорец има доста бразилци и в последните години са неизменно шампион на България. Радвам се, че ще гостуваме в първия мач и се надявам да постигнем добър резултат. Оптимист съм. Нашият отбор има класни футболисти и това е най-силният ни отбор за последните 10 години. Едно е да говорим на теория, друго е какво ще се случи на терена“, коментира капитанът на Цървена звезда Александър Лукович.

Оптимистично се изказа и халфът на „червено-белите“ Александър Катай.

„Има време да анализираме Лудогорец. Това обаче ще бъде след реванша с Валета. Аз не участвах в контролата с българския тим, но знам, че има доста добри играчи. Всички сме доволни от жребия. Не подценяваме никого, но мисля, че щеше да имаме по-малки шансове срещу Динамо (Загреб) или Олимпиакос“, призна Катай.

„Сега имаме по-добър отбор, отколкото в контролата с Лудогорец през миналия сезон. Дори и тогава бяхме равностойни. Теренът им е добър, което е много добре за нас. Доволен съм от жребия, въпреки че получихме силен съперник. Всички се надявахме да избегнем Олимпиакос или Динамо. Нека срещнем тези съперници в четвъртия кръг“, обяви Славолюб Сърнич.