Българският шампион Лудогорец записа тежка загуба с 0:4 като гост на Базел в мач от Група „В“ на Шампионската лига. Играта на тима от Разград пострада сериозно заради контузията на стълба в защитата Козмин Моци, който беше заменен принудително в 21-ата минута. На неговото място се появи Александър Александров, но се видя, че синхронът между него и Георги Терзиев не е на ниво и нападението на швейцарците разкъса отбраната на българския шампион.
 
Въпреки че победата на Базел изглежда заслужена, последните два гола за домакините предизвикваха спорове. При попадението на Шкелзен Гаши в 59-ата минута останаха основателни съмнения за засада на Бреел Емболо, който влезе в историята на Шампионската лига, след като откри резултата в двубоя в 34-ата минута. За гола на Марек Сухи в 65-ата минута пък е спорно дали чешкият бранител не игра с ръка преди да прати топката в мрежата на Владислав Стоянов.
 
ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ ЕМБОЛО НЕ Е В ЗАСАДА ПРЕДИ ГОЛА НА ГАШИ
 
 
ВИЖТЕ ДАЛИ СУХИ СПРЯ ТОПКАТА С РЪКА ПРЕДИ ПОПАДЕНИЕТО СИ
 
 
РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА
 
 
РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА
 
 
 
Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа