Треньорът на Интер Симоне Индзаги изрази увереност в шансовете на „нерадзурите“ за финала на Шампионската лига срещу Манчестър Сити утре вечер в Истанбул. Италианският тим триумфира в най-престижния европейски клубен турнир за последно през 2010 година.

„Страхотно е чувството, защото залогът е много голям в края на сезона. Не искаме да спираме дотук. Искаме да играем във финала по най-добрия начин. Нормално е те да са фаворити. Те са най-силният обор в света. Но ние сме 11 и те са 11. Имахме страхотен сезон дотук. Ще изиграем картите си с желание“, каза Индзаги на пресконференцията преди финала.

„Ще ни е нужно сърце и много мисъл. Трябва да сме фокусирани в трудните моменти. Знаем какъв тип мач ще трябва да изиграем утре. Сити доказа, че е най-добрият отбор в мачовете, които игра досега. Горди сме, че стигнахме толкова далеч. Ще направим всичко, за да бъдем максимално концентрирани. Трябва да лимитираме грешките си“, продължи наставникът на "нерадзурите".

„Знаем, че имаме страхотен шанс. Знаем, че ще е много трудно, но ще опитаме. Заедно е думата, която ни доведе до тук и заедно ще се опитаме да спечелим. Спокойни сме. С наближаването на мача, напрежението става по-голямо. Не съм забравил гостуванията на Пилзен, Барселона, Порто, Лисабон. Похвалите заслужават играчите. Късметлия съм, че ръководя група от истински мъже. Не бих заменил никой от тях. Този отбор ми дава радост. Момчетата са спокойни. Тренират по най-добрия начин. Кхитарян и Кореа са много близо до пълното възстановяване. Ще решаваме утре дали да ги използваме“, каза още треньорът на Интер.

“Тренираме дузпи през целия сезон. Ще се готвим и за това. Сити има солидна защита, те допускат много малко положения пред вратата си. Те са завършен отбор. Ние искаме да развеем флага на Серия А утре. Италианското първенство се представи добре с достигането до тези финали”, завърши Симоне Индзаги.