ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Интер се наложи с убедителното 4:0 в домакинството си на Виктория Пилзен в мач от група "С" на Шампионската лига и продължава заедно с Байерн във фазата на елиминациите. Така "нерадзурите" изпратиха Барселона в Лига Европа. Както е известно, каталунците се надяваха на издънка на Интер тази вечер, както и да спечелят срещу баварците, но мечтата им умря още преди започването на двубоя на "Камп Ноу" (22:00 часа).

Интер нямаше проблеми срещу Виктория Пилзен. На два пъти точен във вратата на чешкия първенец беше Един Джеко, а по веднъж вкараха Хенрих Мхитарян и Ромелу Лукаку. 

"Нерадзурите" събраха 10 точки и са втори в групата, която се оглавява от Байерн (с 12 точки). Барселона е трети с 4 точки преди домакинството си на баварците. Виктория Пилзен е на дъното без спечелена точка след 5 загуби в 5 мача. 

Барса за втора поредна година отпада още в груповата фаза на Шампионската лига.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+) 

Интер взе комфортен аванс срещу Виктория Пилзен още през първото полувреме. В 21-ата минута Франческо Ачерби опита удар от сериозна дистанция, топката прелетя над вратата. Две минути след това домакините можеха да поведат, след като първо Димарко остана очи в очи със Станек, но вратарят отрази. Секунди след това Мхитарян стреля от близка дистанция, но стражът на Пилзен отново се справи.

В 35-ата минута Алесандро Бастони направи страхотен пробив и центрира, Един Джеко остана под топката, но зад него Мхитарян засече с глава и даде преднина на Интер - 1:0. 

В 42-ата избраниците на Симоне Индзаги организираха контраатака, при която Федерико Димарко получи на левия фланг и центрира перфектно към Джеко, който просто постави десния си крак, за да удвои резултата - 2:0.

В 55-та минута Мхитарян стреля силно от границата на наказателното поле, но топката срещна лявата греда на вратата на Станек. Секунди по-късно Лаутаро Мартинес бе изведен от Димарко, но аржентинският нападател бе разколебан от стража на Пилзен. В 66-ата Джеко покачи на 3:0. За босненеца това е 12-ти гола в 10 мача срещу Виктория Пилзен. 

До края падна още един гол. В 87-ата минута Ромелу Лукаку, появил се като резерва, получи в наказателното поле и успя с презицен удар с левия крак да оформи крайното 4:0.

Интер - Виктория Пилзен 4:0
1:0 Хенрих Мхитарян (35), 2:0 Един Джеко (42), 3:0 Един Джеко (66), 4:0 Ромелу Лукаку (87)

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК