Германският рефер Кристиан Дингерт получи наряд за реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига между Лудогорец и Олимпия (Любляна). Двубоят на стадион „Стожице“ в словенската столица ще се проведе на 1 август (вторник) от 21:00 часа.

43-годишният немец има сериозен опит, тъй като е международен съдия от 2013 г. Той познат на българския футбол. През 2013 г. има два мача с негово участие на тогавашната ни национална формация до 19 години. И двете срещи са от квалификации за европейско първенство и са проведени в Севлиево.

На 12 ноември 2013 г. Кристиан Дингерт е четвърти съдия на България - Словакия, когато настоящият лидер на Лудогорец Кирил Десподов вкарва победния гол за 2:1. Два дни по-късно германецът е главен рефер при равенството 1:1 с Гърция, а Десподов изравнява резултата.

Асистенти на Кристиан Дингерт в Любляна ще бъдат неговите сънародници Роберт Кемптер и Бенедикт Кемпкес. За четвърти съдия е назначен Флориан Бадщюбнер, който също е германец.

Вчера стана ясно, че първата среща между Лудогорец и Олимпия (26 юли) ще бъде ръководена от норвежеца Рохит Саги. Днес УЕФА уважи молбата на „орлите“ и премести началния час на двубоя за по-късно заради очакваните рекордни горещини и мачът ще започне в 21:45 часа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа