Шампионът на Азербайджан Карабах надви като гост грузинския първенец Самтредия с 1:0 и се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига с общ резултат 6:0. Единственото попадение в мача бе дело на Уилде-Доналд Гюрие (22). Така Карабах продължава напред в третия кръг, където ще срещне победителя от двойката между молдовския Шериф (Тираспол) и албанския Кукеси, който загуби с 0:1 в първия мач като гост.

Хърватският първенец Риека пък спечели убедително с 5:1 при визитата си в Уелс на Дъ Ню Сейнтс и с общ резултат 7:1 също продължава напред. Румънецът Флорентин Матей (41) вкара единствения гол за гостите преди почивката, а през втората част за Риека се разписваха още швейцарецът Марио Гавранович (54, 79) на два пъти, австриецът Александър Горгон (61) и македонецът Стефан Ристовски (64). За домакините почетното попадения вкара полякът Адриан Гишлевич (69). В третия квалификационен кръг Риека ще срещне най-вероятно Залцбург. Австрийският шампион спечели с 3:0 в първия мач като гост и е фаворит преди реванша.

Исландският шампион Хафнарфьордур победи с 2:0 при гостуването си на Викингур от Фарьорските острови и с общ резултат 3:1 също се класира за третия квалификационен кръг. Шотландският нападател Стивън Ленън (79) и Инги Валдимарсон (90+1) вкараха головете в реванша. В следващия кръг Хафнарфьордур ще срещне Жрински (Мостар) или Марибор, който спечели с 2:1 в Босна и Херцеговина и очаква спокойно реванша.

РЕЗУЛТАТИТЕ И ПЪЛНА СТАТИСТИКА ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!