Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като завърши 2:2 със Севиля у дома. Срещата в Испания бе завършила при резултат 3:2 за германците. Ерлинг Холанд заби два гола за домакините, а Юсеф Ен-Несири реализира и двете попадения за андалусийци.

Севиля натисна в началните минути, а Оскар Родригес и Сусо пропиляха добри положения. Постепенно домакините взеха превес и в 35-ата минута откриха резултата. Севиля сгреши при изнасянето на топката, тя попадна в Марко Ройс, който нахлу дълбоко в наказателното поле и върна към непокрития Ерлинг Холанд, който не сбърка за 1:0.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Резултатът се запази до края на полувремето, а след почивката Борусия натисна в опит да сложи точка на спора. В 48-ата минута Холанд вкара, но попадението бе отменено заради фаул в атака. Докато преглеждаше ситуацията на ВАР съдията Джунейт Чакър прецени, че трябва да отсъди дузпа за Дортмунд. Зад топката застана Холанд, чийто удар беше отразен от Буну, а при добавката футболистите на Борусия отново не успяха да пратят топката в мрежата. Играта отново беше прекъсната заради решение на Чакър дузпата да бъде изпълнена отново заради нарушение на Буну при първото изпълнение. Холанд отново се нагърби с изпълнението и стреля в същия ъгъл, като този път успя да се разпише за 2:0.

В 68-ата минута Севиля намали резултата чрез Юсеф Ен-Несири, който се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Емре Джан срещу Люк Де Йонг.

Севиля стигна до втори гол в добавеното време на срещата, но нямаше време за трето попадение, което да прати двубоя в продължения.