Порто изхвърли Ювентус на 1/8-финалите на Шампионската лига, след като загуби реванша с 2:3, но спечели първата среща с 2:1 и си осигури необходимото предимство. Срещата в Торино се превърна в истински трилър с продължения, а "драконите" бяха с намален състав на терена от 54-ата минута.

Юве се втурна в атаки от първата минута и се оголи отзад. Гостите се възползваха и направиха няколко много опасни атаки. В 17-ата минута Мерих Демирал закъсня да блокира Тареми в наказателното поле и го препъна за дузпа. Оливейра застана зад бялата точка и отбеляза за 0:1.

Отвореният футбол продължи, а атаките към двете врати не спираха. 

Второто полувреме започна отлично за Ювентус. Федерико Киеза получи чудесно спиране на топката от Роналдо и с хубав удар от 10-ина метра изравни. 

В 54-ата минута се стигна до най-спорното положение в мача. Съдията Бьорн Кайперс спря играта и Тареми изрита топката след сигнала. Нападателят получи втори жълт и червен картон, след като само две минути преди това бе предупреден с първи жълт картон от рефера.

Юве веднага натисна и бе близо до втори гол. В 56-ата минута Киеза нацели гредата, а Роналдо пропиля изгодна ситуация.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Все пак в 63-ата минута вездесъщият Киеза заби втори гол. Хуан Куадрадо прати дълга топка в наказателното поле, а младият нападател се измъкна от задна позиция и с глава порази вратата за 2:1.

Киеза имаше шанс да направи хеттрик в 82-ата минута, когато излезе очи в очи с Маркесин, но вратарят спаси удара му.

Срещата влезе в продължения. Порто имаше първата възможност в 9-ата минута на първото продължение, когато след заучено положение след корнер топката бе центрирана за Марега, който стреля с глава отблизо, но в ръцете на Шчесни.

В 109-ата минута Роналдо изскочи сам срещу вратаря, който влезе доста остро в краката му и го препъна, но съдията прецени, че Маркесин е играл с топката и не отсъди дузпа.

В 115-ата минута Порто изчака своя шанс, а от пряк свободен удар Серджо Оливейра стреля под стената и изненада Шчесни, вкарвайки за 2:2.

Само две минути по-късно обаче Юве отново си върна преднината, след като Рабио се разписа с глава след центриране от корнер.

До края на продължението Порто удържа аванса си и се класира за четвъртфиналите.