Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира успеха на своя тим с 2:1 над Манчестър Сити, с което "червените" отстраниха съперника след втора поредна победа и общ резултат 5:1.

“Тази вечер бе доста трудно, особено в началото. Сити вкара красив гол, който направо им подарихме. Очаквах нещо подобно, но съм доволен от реакцията на моите футболисти. Съперникът пое всички възможни рискове, докато ние се защитавахме добре и имахме нужда и от малко късмет. Бях много щастлив на полувремето, ако трябва да бъда честен. Гуардиола реши да рискува и това можеше и да му се отплати. Те можеха да вкарат два или три гола през първото полувреме, но бе напълно ясно, че ако успеем да задържим топката, ще стигнем до положения за гол. С последната атака за първата част показахме как се контраатакува и точно по този начин вкарахме и двата гола. Освен това се защитавахме много добре. Това не бе най-силният ни мач, но смятам, че заслужено победихме”, заяви Клоп.

Германецът не пропусна да каже няколко думи и за голямата сензация в турнира - отпадането на Барселона след загуба с 0:3 от Рома.

“Не можех да повярвам, когато чух, че Барселона е аут от турнира. Рома загуби Мо Салах и е на полуфиналите. Това е невероятно”, каза Клоп.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА