Реал (Мадрид) завърши 2:2 у дома срещу Байерн в мач реванш от полуфиналите на Шампионската лига и с общ резултат 4:3 достигна до финала на турнира. Срещата в Испания предизвика много полемики с отсъжданията на главния рефер Джунейт Чакър и неговите помощници.

Гостите на “Сантиаго Бернабеу” претендираха на няколко пъти за дузпи в тяхна полза, но съдията така и не посочи бялата точка. 

Според анализаторите на двата най-големи вестника в Испания - “Марка” и “Ас”, баварците са имали основания и реферът е сгрешил с отсъжданията си. Първото положение е играта с ръка на Марсело в наказателното поле на Реал. За него дори и самият бразилски футболисти си призна след срещата, че е дузпа. 

Специалистът на “Ас” Итуралде Гонзалес пък твърди, че гостите е трябвало да получат не е дна, а две дузпи. Втората ситуация е за нарушение на Серхио Рамос срещу Роберт Левандовски в наказателното поле в 52-ата минута.

Потребители в социалните мрежи направиха и видео, според което Байерн е можело да получи общо 6 дузпи в двете срещи с Реал, но нито една не е отсъдена.