Елиминиралият Лудогорец в предния кръг Мидтиланд разби у дома швейцарския първенец Йънг Бойс с класиката 3:0 и се класира за плейофите на Шампионската лига. Датският шампион ще гостува на чешкия Славия (Прага) в спор за място в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

Българският национал Божидар Краев започна титуляр за датчаните и игра до 62-ата минута, когато на негово място на терена влезе Пионе Систо. Жордан Лефорт от гостите си вкара автогол в 51-ата минута, а другите попадения за убедителния успех на домакините реализираха Андерс Драйър (61) и Ауер Мабил (84).

Израелският Макаби (Тел Авив) също продължи към плейофите след минимална победа с 1:0 при домакинството си на беларуския Динамо (Брест). Единствения гол в мача отбеляза преотстъпеният от Лудогорец плеймейкър Дан Битон, който беше точен от дузпа в 50-ата минута. Следващият противник на Макаби е австрийският Ред Бул (Залцбург) по пътя към груповата фаза.

Унгарският шампион Ференцварош пък надви у дома хърватския Динамо (Загреб) с 2:1 и го елиминира, а в плейофите ще срещне Молде. Гергьо Ловренчич (2) даде ранна преднина на домакините, но Мирто Узуни си вкара автогол в 23-ата минута за 1:1. След това Мирто Узуни (65) реализира победното попадение за своя тим.

Съперникът на маджарите в плейофите Молде победи драматично при визитата си на казахстанския Карабах с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши 0:0, а този резултат се запази и след продълженията. В 102-ата минута Етзаз Хюсеин от норвежкия тим пропусна дузпа. При последвалото изпълнение на дузпи гостите бяха безгрешни и отстраниха своя съперник.

Пътят до групите на Шампионската лига:

ШАМПИОНСКИ ПЪТ
Славия Прага (Чехия) - Мидтиланд (Дания)
Макаби Тел Авив (Израел) - Ред Бул Залцбург (Австрия)
Олимпиакос (Гърция) - Омония (Кипър)
Молде (Норвегия) - Ференцварош (Унг)

ПЪТ ПРЕЗ ПЪРВЕНСТВОТО*
Краснодар (Русия) - ПАОК (Гърция)
Гент (Белгия) - Динамо Киев (Украйна)
* Това са отборите, които не са станали шампиони на страните си, но техните държави имат повече от един представител в Шампионската лига.

Заб. Всички квалификационни кръгове се провеждаха в един мач, тъй като сезонът е съкратен заради пандемията от COVID-19. Плейофите обаче ще се проведат по традиционната схема на разменено гостуване. Първите срещи ще се играят на 22 и 23 септември, а реваншите са на 29 и 30 септември.