Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо записа феноменален рекорд още с първия си гол във вратата на Ювентус на финала в Шампионската лига на „Милениум Стейдиъм” в Кардиф. Португалецът се разписа на два пъти в 20-ата и 64-ата минута, водейки „кралския” клуб към рекорден 12-и трофей в най-престижния европейски клубен турнир. В кариерата си Роналдо е отбелязал внушителните 105 гола в най-престижното клубно състезание.

Първият гол на Роналдо бе под №500 за Реал в тази надпревара, а с него нападателят записа и още един личен рекорд. Той е първият футболист, който се разписва в трети финал на Шампионската лига. През 2008 година португалецът вкарва за Манчестър Юнайтед при триумфа срещу Челси в Москва след дузпи, а през 2014 година и при успеха на Реал срещу Атлетико с 4:1 след продължения в мадридския финал, игран в португалската столица Лисабон.

Любопитен момент е, че именно Роналдо е автор и на гол №400 за „белия балет“ в най-престижната европейска клубна надпревара на Стария континент. Преди три сезона той се разписва в головото шоу срещу Шалке 04 при успеха на „кралския” клуб в с 6:1.

Вторият гол на Роналдо пък бе под №600 в неговата кариера във всички турнири за клубове и националния тим на Португалия.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА