Winbet - на един клик разстояние! (18+)
Финалът в Шампионската лига настъпи! Днес ще се реши съдбата на най-комерсиалната европейска купа, а в пряк сблъсък за нейното притежание излизат два английски тима.

От едната страна е 5-кратният европейски крал Ливърпул, а от другата - Тотнъм, който за първи път ще спори за трофея.

За "червените" това е втори пореден финал след злощастния през изминалия сезон, когато те отстъпиха с 1:3 от Реал (Мадрид), а в голям грешник за тима се оказа Лорис Кариус, който подари два от трите гола на "белия балет".

Тази вечер обаче тимът на Юрген Клоп ще излезе и с едно на ум именно, спомняйки си за този мач. В състава на германеца единственото по-сериозно име, което липсва, е това на Наби Кейта. Халфът получи контузия още в полуфиналите срещу Барселона и така и не успя да се възстанови за днешния двубой.

Мениджърът на Тотнъм също като че ли няма кой знае колко сериозни проблеми пред себе си, като единствената голяма въпросителна е дали голямата звезда Хари Кейн ще стартира като титуляр за "шпорите". Под въпрос е и младият Хари Уинкс.

Тези новини пък само и единствено ни показват, че битката ще бъде зрелищна, а нейното начало е 22:00 часа, стадионът - "Уанда Метрополитано" в Мадрид.

Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Милнър, Мане, Фирмино, Салах.

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уинкс, Сисоко, Али, Ериксен, Сон, Кейн.