Легендарният италиански наставник Фабио Капело разкритикува играчите на Ювентус Кристиано Роналдо, Алваро Мората и Адриен Рабио, които изградиха “стената” срещу прекия свободен удар, от който Серджо Оливейра от Порто се разписа за 2:2 при победата на “бианконерите” с 3:2 в 1/8-финалите на Шампионската лига. При изпълнението на фала португалецът и испанецът скочиха с гръб към топката, която мина под краката им и доведе до решителния гол, с който “драконите” продължиха в следващата фаза на турнира.

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)


“Това беше непростима грешка. По мое време се избираха играчи, които да отидат на “стената” без да се страхуват от топката. Тези тримата обаче се уплашиха от топката и се опитаха да я избегнат, обръщайки се с гръб към нея. Това е непростимо”, заяви Капело в студиото на “Скай Спорт Италия”.

Той също така не остана доволен от факта, че само трима от играчите на Ювентус - Матайс де Лихт, Федерико Киеза и Хуан Куадрадо, дадоха интервюта пред телевизията след края на мача. “Виждате, че в действителност само най-младите футболисти излязоха и си показаха лицата в труден момент. В този тим има някои ветерани, които се показват само при победи, за да оберат овациите, но когато загубят, тях ги няма никъде”, допълни бившият футболист и треньор на “Старата госпожа”.