Бившият треньор на Ювентус Марчело Липи напълно нормално стиска палци за своите сънародници и заяви, че те са готови да спечелят Шампионската лига. Тази вечер "бианконерите" излизат срещу Реал (Мадрид) във финала на най-престижната европейска клубна надпревара. Мачът на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф започва от 21:45 часа българско време.

"Не бива да омаловажаваме значимостта на това, че Ювентус спечели в шест последователни години Серия "А". Това влияе на самочувствието и е едно изключително постижение. След загубата от Барселона през 2015 година, в Юве всички си дадоха сметка, че са нужни подобрения по отбора. Така бяха привлечени футболисти като Гонсало Игуаин, Пауло Дибала и Сами Кедира. Сега можем да кажем уверено, че Юве е готов да спечели Шампионската лига. Отборът помъдря“, сподели Липи, който в момента е селекционер на Китай.

„Пазя големи надежди, че Юве може да вземе Шампионската лига по много причини. Това постижение ще отвори пътя на Буфон към „Златната топка“. Джиджи я заслужава“, допълни 69-годишният специалист, извел Италия до световната титла през 2006 година в Германия.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА