Ливърпул спечели с 2:1 след обрат при визитата си на Милан и след шестата си победа завърши на първата позиция в група „B“ на Шампионската лига с пълен актив от 18 точки.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Росонерите“ се нуждаеха от задължителна победа в преследване на класиране за 1/8-финалите или поне третото място, даващо право на участие в Лига Европа през пролетта. Те поведоха с гол на Фикайо Томори (29), но радостта им не трая дълго. Мохамед Салах (36) изравни още преди почивката, а след нея Дивок Ориги (55) направи обрата пълен. До края на мача италианският гранд направи всичко възможно по силите си да стигне до нов гол, но така и не успя отново да преодолее бразилския страж Алисон.

В другата среща от групата Атлетико (Мадрид) победи като гост Порто с 3:1 и ликува в решителната битка за второто място, класирайки се за 1/8-финалите. През първата част нямаше попадение, но второто полувреме предложи голово шоу. Антоан Гризман (56) даде аванс на гостите, а в 70-ата минута едва не се стигна до истинска корида на терена заради сериозни разправии край страничната линия заради нарушение на Вендел от домакините срещу Анхел Кореа. Яник Ферейра Караско бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Отавио, а веднага след успокояването на страстите съдбата му последва и Вендел. Пет минути по-късно и Маркезин от скамейката на „драконите“ получи червен картон. В самия край Анхел Кореа (90) удви аванса на „дюшекчиите“, а Родриго Де Паул (90+2) сложи точка на спора. Порто все пак вкара гол чрез Сержио Оливейра (90+6-дузпа) в последните секунди.

След тези резултати Ливърпул финишира първи с пълен актив от 18 точки в определяната като „група на смъртта“ още при жребия. Атлетико (Мадрид) събра 7 точки на втората позиция и също ще играе на 1/8-финалите, а Порто остана трети с 5 и ще продължи в 1/16-финалите на Лига Европа. Милан завърши последен с 4 точки за край на участието си в Европа този сезон.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!