Европейският клубен първенец Ливърпул завърши 1:1 с Наполи на "Анфийлд" и запази първата позиция в група Е на Шампионската лига, но не си гарантира класирането за 1/8-финалите преди последния кръг. В другия мач от тази група Залцбург спечели убедително с 4:1 при визитата си на аутсайдера Генк в Белгия.

Мърсисайдци доминираха през целия мач, но въпреки това допуснаха първи гол във вратата си. Гостите поведоха чрез попадение на Дрис Мертенс (21) при единствената си опасна атака в тази среща. След гола футболистите на Карло Анчелоти се дръпнаха в отбрана и успяха да удържат аванса си през първата част, но след почивката домакините успяха да изравнят.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Деян Ловрен (65) вкара за 1:1 след асистенция на Джеймс Милнър, а до края на мача играчите на Юрген Клоп натиснаха в търсене и на победен гол, но така и не пратиха отново топката в мрежата. Така „червените“ не съумяха да вземе реванш за поражението в Неапол с 0:2 през септември.

Ливърпул остава лидер в групата с 10 точки, но за да се класира за 1/8-финалите, не трябва да губи от Залцбург като гост в последния кръг. Наполи е втори с 9 точки и при успех над последния Генк у дома в последния кръг ще се класира в следващата фаза.