Наполи победи гостуващия Ливърпул с 1:0 в среща от втория кръг в група „C” на Шампионската лига. Лоренцо Инсиние (90) реализира победния гол в самия край.

Футболистите на Карло Анчелоти бяха по-настойчиви в търсенето на гола, а гостите тотално разочароваха и не отправиха нито един точен удар през целия мач. Вратарят им Алисон пък се намеси решително на няколко пъти след шутове на Инсинио и Милик, а веднъж Джо Гомес изчисти топката пред голлинията след удар на Кайехон.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Наби Кейта получи контузия в 19-ата минута при опит да отиграе необезпокояван топка в средата на терена, след което бе заменен принудително от Джордан Хендерсън и закаран с линейка в болница.

В 82-рата минута гредата спаси мърсисайдци след удар на Дрис Мертенс, но в последната минута Лоренцо Инсиние наказа гостите след центриране на Кайехон. За играчите на Юрген Клоп това е трети пореден двубой без победа във всички турнири след загуба и равенство в две поредни срещи с Челси в Купата на Лигата и във Висшата лига.

След успеха си Наполи излезе начело в класирането с 4 точки, а Ливърпул и ПСЖ са с по 3. На дъното е Цървена звезда с 1 точка.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19