Лудогорец приема Жалгирис в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. "Орлите" допуснаха загуба с 1:2 преди седмица във Вилнюс, когато водеха с 1:0. Така тимът на Георги Дерменджиев значително утежни задачата си и днес трябва на всяка цена да победи, за да продължи напред към третото участие в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят е от 21:00 часа на стадион "Лудогорец Арена".

Загубата в първата среща в Литва беше неочакван удар по високите амбиции на "орлите". Така най-неочаквано след миналогодишното участие в груповата фаза на Шампионската лига и достигането до 1/16-финалите в Лига Европа над Лудогорец надвисна страхът от нов провал като този с Милсами отпреди две години. Дерменджиев и футболистите му са пределно амбицирани да измият срама от миналата седмица, побеждавайки Жалгирис тази вечер и класирайки се напред. "Орлите" имат реални шансове да продължат, ако на терена покажат класата си. 
 
В Разград се стягат само и единствено за победа. Настроението в отбора е приповдигнато и всички са убедени, че могат да обърнат нещата в своя полза. Допълнителен плюс за домакините е завръщането на капитана Светослав Дяков, който вече е напълно възстановен и се очаква да започне титуляр.

Този мач ще бъде под номер 97 за треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев. 29 от тях са като старши треньор, а останалите 68 като помощник. Победа довечера ще му гарантира, че още през този сезон ще достигне кота 100, тъй като разградчани ще изиграят поне още 4 мача в евротурнирите. 

Ако евентуално "орлите" отпаднат от Жалгирис, крахът ще бъде голям, тъй като няма да продължат участието дори в Лига Европа. 

Освен завръщането на Дяков, другата промяна в стартовите единадесет от първия мач се очаква да бъде с включването на Клаудиу Кешерю на върха на атаката, а Кафу да мине на десния фланг. Няма да е изненада, ако има и други размествания в състава. На мястото на Георги Терзиев в отбрана се очаква да започне Игор Пластун. Останалите титуляри ще бъдат същите от мача във Вилнюс. 

Жалгирис ще бъде без контузения Антал и наказания за този мач Шернас. 

ЛУДОГОРЕЦ - ЖАЛГИРИС 
(в първата среща: 1:2)

Днес от 21:00 часа
Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Мадс-Кристофер Кристоферсен (Дания)

Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ
: Ренан дос Сантос,  Лукас Саша, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Абел Анисе, Светослав Дяков, Марселиньо, Джонатан Кафу, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Контузени: Владислав Стоянов, Сисиньо
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев


ЖАЛГИРИС
: Витскаускас, Спийнгард, Климавичиус, Мбодж, Ваиткюнас, Благоевич, Люич, Кукис, Серж Нюаджи, Еливелто, Атаич
Контузен: Антал
Наказан: Шернас
Треньор: Валдас Дамбраускас

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК