Лудогорец ще се изправи за пети път срещу отбор, ставал европейски клубен шампион. В два от случаите  разградчани са преодолявали своите съперници.

Първият тим, усетил мощта на „зелените”, е ПСВ Айндховен. Двата тима бяха в една група за Лига Европа през сезон 2013/14.  Лудогорец хвърли бомбата, като най-напред победи носителя на КЕШ за 1988 година насред Холандия. Резултатът беше 2:0 след точни удари на Безяк и Мисиджан.

В края на ноември в София последва нова победа със същия резултат, като и двете попадения бяха дело на Безяк. По този начин Лудогорец си осигури първото място в групата и продължи напред във втория по стойност европейски клубен турнир.

През следващия сезон 2014/15 дойде и най-големият успех на „зелените”. Те се справиха с друг европейски шампион – носителя на КЕШ за 1986 година Стяуа. Всички помним уникалната драма, която Лудогорец спечели след изпълнение на дузпи. Мачът в Букурещ завърши 1:0. Такъв бе резултатът и на реванша в София, но в полза на българите,  за да се стигне до ударите от бялата точка. Помним и кой беше големият герой – Козмин Моци, който бе принуден да застане на вратата заради изгонването на Владо Стоянов.

Сега се надяваме успехите да продължат и Цървена звезда да стане третият носител на КЕШ, преклонил глава пред българския отбор.