Лудогорец геройски се добра до точката в домакинството на Ливърпул - 2:2. Двубоят от Група "B" на Шампионската лига беше посетен от близо 40 хиляди зрители, изпълнили трибуните на "Васил Левски", въпреки студеното време. Даниел Абало откри резултата още в 3-ата минута след грешка на вратаря Симон Миньоле, който изпусна топката след слаб удар на Марселиньо, но испанецът притича и я довкара в мрежата за 1:0. За Абало това бе второ попадение срещу Ливърпул. Именно той отбеляза и при гостуването на "Анфилд", загубено от българите с 1:2 след гола на Стивън Джерард от дузпа в края.

На срещата в София още до почивката "мърсисайдци" стигнаха до пълния обрат след голове на Рики Ламбърт в 8-ата и Джордан Хендерсън в 37-ата минути. За изравнителния гол цялата защита на домакините сгреши и най-вече Козмин Моци, който не успя да изчисти топката пред Владислав Стоянов и Ламбърт отбеляза с глава, насочвайки я към обратния ъгъл. В 21-ата ветеранът в редиците на английския гранд Коло Туре за малко щеше да си вкара автогол, а в 37-ата отново отбраната на Лудогорец не действа на висота, Рахийм Стърлинг получи топката отляво и я центрира към далечната греда, където Хендерсън беше изпуснат от Фабио Ешпиньо и отблизо засече в мрежата на Стоянов - 1:2.

Финалният щурм на разградчани даде резултат в 88-ата минута, когато Георги Терзиев отбеляза с глава за крайното 2:2. След центриране от корнер, Светослав Дяков на първа греда отклони топката към задната, където връхлитащият защитник Терзиев я прати в мрежата на "мърсисайдци". И както в много от предишните мачове, така и тази вечер завършекът беше инфарктен, но този път силите на разградчани стигнаха само за точка срещу славния английски колос, който в историята беше победен на два пъти от ЦСКА.

terziev_liv.jpg

Така Лудогорец спечели четвъртата си точка в групата и остава на 4-ото място кръг преди края. Също с 4 е третият Ливърпул. Разградчани нямат шанс да продължат в Шампионска лига и през пролетта, но ще опитат да завършат трети и да отидат в Лига Европа. Последният мач на българския шампион е на 9 декември - гостуване на предсрочно гарантиралия си класиране във фазата на елиминациите Реал (Мадрид). Испанският колос измъкна тази вечер 1:0 при визитата на Базел и е на върха с 15 точки, а швейцарците са втори с 6 в актива.

За двубоя тази вечер наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев предприе изненадващ ход. Специалистът не заложи на чист нападател и остави Юнес Хамза на пейката. На върха на атаката започна Даниел Абало, подпомаган от Марселиньо, Върджил Мисиджан и Михаил Александров. В състава на Ливърпул нямаше особени изненади. Преди двубоя се смяташе, че Стивън Джерард ще бъде оставен на пейката от мениджъра Брендън Роджърс. В крайна сметка обаче капитанът изведе "мърсисайдци" на "Васил Левски" и остана на терена до последния съдийски сигнал на рефера Антонио Матеу Лаос.

Maчът в София заради контузии пропуснаха нападателите Марио Балотели и Даниел Стъридж. На върха на атаката започна Рики Ламбърт, който беше подпомаган от Рахийм Стърлинг, Лукас Лейва, Джо Алън, Джерард и Джордан Хендерсън.

Съдията от Испания пък нямаше много работа тази вечер, като дори не му се наложи да показва жълт картон. Играта беше коректна, без грубости и от двете страни.

Мачът по минути - ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИВЪРПУЛ 2:2
1:0 Даниел Абало (3), 1:1 Рики Ламбърт (8), 1:2 Джордан Хендерсън (37), 2:2 Георги Терзиев (88)

ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 55.Георги Терзиев topka.jpg , 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 8.Фабио Ешпиньо (80 smqna.jpg 99.Юнес Хамза), 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 7.Михаил Александров (72 smqna.jpg 88.Вандерсон), 93.Върджил Мисиджан, 17.Даниел Абало topka.jpg (69 smqna.jpg 11.Жуниор Кишада)
Резерви: 26.Милан Борян, 5.Александър Барт, 15.Александър Александров, 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон, 11.Жуниор Кишада, 99.Юнес Хамза
Треньор: Георги Дерменджиев

liver.jpg
ЛИВЪРПУЛ: Ливърпул: 22.Симон Миньоле, 2.Глен Джонсън, 4.Коло Туре, 19.Хави Манкиьо, 37.Мартин Шкъртел, 8.Стивън Джерард, 14.Джордан Хендерсън topka.jpg , 21.Лукас Лейва, 24.Джо Алън, 31.Рахийм Стърлинг (82 smqna.jpg 18.Алберто Морено), 9.Рики Ламбърт topka.jpg
Резерви: 1.Брад Джоунс, 6.Деян Ловрен, 18.Алберто Морено, 10.Филипе Коутиньо, 20.Адам Лалана, 23.Емре Джан, 29.Фабио Борини
Мениджър: Брендън Роджърс


София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Антонио Матеу Лаос (Испания)

lud_liv_shema.jpg




Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа