ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец гостува на Олимпия (Любляна) в решител мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Реваншът на стадион "Стожице" е от 21:00 часа тази вечер. Българският шампион определено съжалява, че не спечели първата среща в Разград - 1:1, след като Десподов и Делев удариха греди, а Матиас Тисера пропиля добри възможности за гол. 

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Ивайло Петев и футболистите му са амбицирани тази вечер да елиминират на всяка цена един от еврокошмарите на Левски. Това ще гарантира на Лудогорец участие поне в груповата фаза на Лигата на конференциите, както и почти 3 милиона евро от УЕФА. Точната сума, полагаща се на всеки отбор, който се класира в групите на третия по сила европейски клубен турнир, е 2,94 млн. евро.

Петев няма да може да разчита на новата звезда в атака Квадво Дуа. Швейцарецът с ганайски корени беше опериран в Португалия и се очаква да отсъства от терените около два месеца. Другият нов нападател Руан все още няма картотека за Шампионската лига. Същото важи и за привлечения от Левски Ноа Сонко Сундберг, който пътува с отбора до Любляна, но се очаква да дебютира в неделя срещу Ботев (Враца). За Словения не замина Тодор Неделев, който е с вирусно заболяване. Снощи пък в Любляна не тренираха Иван Йорданов и Аслак фон Витри заради неразположение. С трайни контузии са Диниш Алмейда, Дени Групер и Антон Недялков. 

Треньорът на Олимпия Жоао Енрикеш няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Очаква се той да заложи на същия състав, стигнал до равенство в Разград. Халфът Саар Фадида даде заявка за титулярно място, след като вкара хеттрик срещу Рогашка, но е по-вероятно да остане на резервната скамейка. 

Победителят от двубоя тази вечер почти сигурно ще се изправи срещу Галатасарай в третия кръг на пресявките. Турският гранд завърши 2:2 като гост на Жалгирис, но ще е огромна сензация, ако отпадне на реванша на "Тюрк Телеком Арена". 

Съдия на мача в Любляна ще бъде Кристиян Дингерт от Германия. 


Шампионска лига, трети квал. кръг, реванш​

ОЛИМПИЯ - ЛУДОГОРЕЦ
(1:1 в първата среща)

Любляна, стадион "Стожице"
Днес от 21:00 часа
Пряко по bTV Action

Вероятни състави:

ОЛИМПИЯ (Любляна): Maтевж Видовшек, Давид Суалехе, Ахмет Мухамедбегович, Марсел Ратник, Свит Сешлар, Жорже Силва, Агустин Дофо, Иван Посавец, Тими Елшник, Руи Педро, Мустафа Нукич
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Жоао Енрикеш

ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Аслак фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо, Марсел Хайстер, Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш, Кирил Десподов, Доминик Янков, Бернард Текпетей, Матиас Тисера
Контузени: Диниш Алмейда, Дени Групер, Антон Недялков, Квадво Дуа, Тодор Неделев
Наказани: няма
Треньор: Ивайло Петев
 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!