Треньорът на Барселона Луис Енрике очаквано похвали Лионел Меси след хеттрика му за успеха с 4:0 срещу Апоел в Никозия в мач от група „F” на Шампионската лига. Така аржентинецът счупи рекорда на Раул и със 74 попадения вече е голмайстор номер 1 в историята на най-престижния европейски клубен турнир.

„Той не само вкарва голове, но и помага на отбора по други начини. Лионел Меси е най-великият футболист за всички времена. Той ще продължава да ни изненадва в следващите години. Ще има мачове, в които Лео ще играе в центъра, но ще има и такива, в които ще е по-близо до фланга. Целта ни е той да играе колкото се може по-често с топката", сподели Енрике след мача.

"АПОЕЛ е добър отбор, но ние бяхме по-добри от тях. Трябваше да запазим този интензитет в играта си, защото не можехме да си позволим да им дадем свободно пространство. През първото полувреме бяхме отлични и не им оставихме да създадат голови възможности. Позитивно е, че Луис Суарес вкара гол. Той ще вкара още много попадения", коментира наставникът и първия гол на уругваеца с екипа на каталунците

"Щастлив съм от нашето представяне срещу един труден противник, който принципно не допуска много попадения. Сега се концентрираме изцяло върху предстоящия мач с Валенсия в първенството. Всичко може да се промени до мача с ПСЖ. Ние играхме по начина, по който винаги го правим. Всички играха добре - от защитниците, през халфовете, до нападателите", каза още специалистът.