Треньорът на Барселона Луис Енрике не остана очарован от жребия в Шампионската лига и очаква доста трудни 1/8-финални мачове срещу английския шампион Манчестър Сити. В първата среща каталунците гостуват на „гражданите” на 17 февруари (вторник) от 21:45 часа българско време. През миналия сезон Барса отстрани същия този съперник на същата тази фаза в турнира с общ резултат 4:1.

"Сити е труден съперник за преодоляване и е претендент да спечели турнира. Трябва да анализираме изцяло мачовете на Манчестър Сити. Двубоите срещу тях са през февруари и много неща могат да се променят до тогава. Сблъсъкът ще бъде равностоен. Срещаме се отбори-кандидати за титлата. Добре е, че във втората среща ще бъдем домакини. Мисля позитивно и поради тази причина трябва да продължим напред”, сподели Енрике.

"Мануел Пелегрини е добре подготвен треньор, на най-високо ниво. Серхио Агуеро е между десетте най-добри футболисти в света. Най-добрият е Меси и всички останали са след него. Най-добрите тимове в момента са Байерн, Челси и Реал (Мадрид), но все още е едва декември. Тези три клуба са на нашето ниво или са малко над нас", допълни наставникът на каталунците.