Интер и Борусия (Мьонхенгладбах) завършиха зрелищно 2:2 в първия си мач от група B на Шампионска лига. В другата среща от групата по-рано Шахтьор (Донецк) поднесе изненадата и победи с 3:2 при визитата си на Реал (Мадрид).

Всички попадения бяха реализирани през второто полувреме, след като през първата част двата тима не рискуваха много. Лек превес имаха домакините, а пропуски направиха Кристиан Ериксен и Ромелу Лукаку.

„Нерадзурите“ поведоха в 49-ата минута с гол на Ромелу Лукаку, който се ориентира най-добре при разбъркване в наказателното поле.

В 61-вата минута „жребчетата“ получиха 11-метров наказателен удар след нарушение срещу Маркус Тюран. С изпълнението на дузпата се нагърби Рами Бенсебайни, който преодоля Самир Ханданович за 1:1.

Осем минути преди изтичането на редовното време след удар на Лаутаро Мартинес от близка дистанция топката рикошира в дясната греда. В 86-ата минута Йонас Хофман се оказа очи в очи с Ханданович и промуши топката покрай тялото на вратаря за 1:2.

Домакините се втурнаха в атака и в 90-ата минута Ромелу Лукаку се разписа отблизо след подаване на Бастони за оформяне на крайния резултат.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!