Манчестър Сити официално е вторият английски отбор, печелил требъл. „Гражданите“ направиха това, след като победиха Интер с 1:0 във финала на Шампионска лига на стадион "Ататюрк" в Истанбул. Taka Манчестър се нарежда до Милано, като вторият град, който има два различни отбора, носители на трофея в Шампионска лига, като Милан и Интер са вдигали „ушатата“ купа.

"Гражданите" спечелиха титлата във Висшата лига, изпреварвайки Арсенал, както и купата на страната срещу градския си съперник – Манчестър Юнайтед. Така Сити стана вторият английски отбор, спечелил тройната корона, след като Манчестър Юнайтед го направи през 1999 година.

Манчестър е първият европейски град, който е дом на два отбора, носители на „тройната корона“, като това са Манчестър Сити през 2023 години и Манчестър Юнайтед пред 1999 година.

Градът, който е дом на "гражданите" и "червените дяволи", се изравни с Милано. Това са двете населени места, които могат да се похвалят с два различни носителя на трофея от Шампионската лига. Милано с Милан и Интер, а Манчестър - със Сити и Юнайтед.

Мениджърът Хосеп Гуардиола пък пренаписа историята сред треньорите, ставайки първият с два требъла в своята кариера – през сезон 2008/09 с Барселона след 2:0 над Манчестър Юнайтед на финала в ШЛ и през сезон 2022/23 с Манчестър Сити.