Голмайсторът на Барселона Лионел Меси ще преследва нов рекорд срещу Ювентус на финала на Шампионската лига тази събота от 21:45 часа българско време на „Олимпиащадион” в Берлин. 27-годишният аржентински национал може да стане първият играч, вкарвал голове в три финала на Шампионската лига. Той направи това през 2009 и 2011 година.

„Винаги съм казвал, че това са много важни голове в моята кариера. Това бяха важни мачове и аз успях да вкарам и в двата. Първия ми гол в Рим, втори за нашия отбор, на практика реши изхода от срещата. На „Уембли“ направих резултата 2:1, затова много се зарадвахме на попадение. И двата гола бяха особени“, сподели Меси пред официалния сайт на УЕФА.

Аржентинецът е категоричен, че родителите му са повлияли най-много за неговата кариера. „Това, разбира се, са майка ми и баща ми. Те винаги са били с мен. Като всички родители те ми даваха съвети, анализираха играта ми и ми даваха оценка. Много се грижеха за мен, особено заради развитието ми във футбола. Много ми помогна и клубът, но разбира се, семейството винаги ми е помагало и ме е подкрепяло“.

„С попадането си тук (б.р. Барселона) направих много важна крачка не само за футболната си кариера, но и за своя живот. Много съм благодарен на клуба за всичко, което направиха за мен. Винаги са се отнасяли много топло с мен тук, подкрепяли са ме. Израснах в Барселона и се развих в този отбор. Дори не мога да обясня с думи колко много са ме подкрепяли в Барселона“, казва още нападателят.

„С Неймар и Луис Суарес се разбираме много добре не само на терена, но и извън него. Убеден съм, че ако имате добри отношения с колегите извън терена, това винаги помага по време на мачовете“, добавя Меси.


Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК