ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Милан разби у дома Залцбург с 4:0 в последния кръг от група Е и последва Челси на 1/8-финалите в Шампионската лига. "Росонерите" стигат до елиминациите в турнира за пръв път от девет години.

Домакините натиснаха от самото начало и още в 3-ата минута капитанът им Тео Ернандес проби отляво в наказателното поле на гостите, след което шутира, но топката се удари в десния страничен стълб на вратата.

Оливие Жиру (14) откри резултата след центриране от корнер на Сандро Тонали. В 26-ата минута Тео Ернандес напредна с дрибъл отляво и стреля от средна дистанция. Кьон отрази удара, но Жиру беше на правилното място в правилния момент и отбеляза. Голът обаче не бе зачетен заради засада на французина.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след почивката Жиру даде асистенция на Раде Крунич (46), който удвои в началото на втората част. След това Оливие Жиру (57) вкара втори гол след подаване на Рафае Леао.

Исмаел Бенасер изведе Леао в наказателното поле на Залцбург в 66-ата минута. Офанзивният футболист шутира, но топката се отби в напречната греда. В следващите минути темпото спадна значителното, а играта се развиваше в средата на терена. В добавеното време Жиру изведе Жуниор Месиас (90+1) и бразилецът оформи крайното 4:0.

Така „росонерите“ завършват на втората позиция в група „Е“ на Шампионска лига с актив от 10 точки, докато Залцбург остава на 3-о място с 6 пункта.

В другата среща по същото време Челси обърна у дома Динамо Загреб с 2:1 и го изхвърли от евротурнирите.

Бруно Петкович (7) даде ранен аванс на гостите, но Рахийм Стърлинг (18) възстанови равенството след асистенция на Обамеянг, който в 53-ата минута удари греда. Играчът, който не бе записал нито едно минута за Челси преди днешния мач, Денис Закария (30) оформи пълния обрат за 2:1.

"Сините" продължиха да доминират и след втория си гол, но вратарят Ливакович не им позволи да се разписват повече.

След успеха си Челси спечели групата с 13 точки, а Динамо завърши последен с 4 пункта и отпада от евротурнирите.

 

Група Е  (класиране)
Милан - Залцбург 4:0
1:0 Оливие Жиру (14), 2:0 Раде Крунич (46), 3:0 Оливие Жиру (57), 4:0 Жуниор Месиас (90+1)

Челси - Динамо Загреб 2:1
0:1 Бруно Петкович (7), 1:1 Рахийм Стърлинг (18), 2:1 Денис Закария (30)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК