Монако победи с лекота ЦСКА (Москва) с 3:0  в мач от група Е на Шампионската лига. След този успех "монегаските" се укрепиха на първото място във временното класиране. Те имат 8 точки, Байер Леверкузен е втори с 6. Българският национал Георги Миланов се появи на терена в игра за гостите в 71-ата минута. Халфът смени Зоран Тошич.

Домакините имаха пълно надмощие в срещата и още до почивката си осигуриха комфортна преднина.  Отбраната пред ветерана Акинфеев се пропука фатално в 12-ата минута. Тогава Валер Жермен се възползва от празното пространство пред вратата на гостите и откри резултата - 1:0! При ситуацията останаха съмнения, че Радамел Фалкао се е намирал в засада.

В 29-ата минута "монегаските" покачиха на 2:0. Менди проби и центрира от крилото в наказателното поле, а там най-съобразителен се оказа Фалкао, който изпревари трима "армейци" и се разписа. Това беше първо попадение за Тигъра от 6,5 години в Шампионската лига. Предишното му попадение падна на 17 февруали 2010 г. срещу Арсенал.

В 41-ата минута интригата на практика приключи. Фалкао и Жермен размениха пасове, а колумбиецът разстреля от упор безпомощния Акинфеев, за да наприва разликата класическа - 3:0.

ЦСКА загуби 9 от последните си 10 гостувания в групите на Шампионска лига. Монако няма загуба от руснаци в мачове на Стария континент вече в пет срещи, първата от които през 2004 г.
Кризата у редиците на ЦСКА пък е очевидна. "Армейците" постигнаха само една победа в последните си девет срещи във всички състезания при две ремита и шест поражения.  

ГРУПА "Е"

Резултат с изображение за цска москваМОНАКО - ЦСКА (МОСКВА) 3:0Резултат с изображение за фк монако
1:0 Валер Жермен (13), 2:0 Радамел Фалкао (29), 3:0 Радамел Фалкао (41)


Монако, "Луи II"
Съдия: Матей Юг (Словения)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА