Байер (Леверкузен) победи Тотнъм с 1:0 на "Уембли" в среща от група "Е" на Шампионската лига.  С този успех "аспирините" събраха 6 точки в актива си и изпревариха "шпорите" в класирането. Лидер е Монако с 8 т.

Българската футболна звезда Димитър Бербатов изгледа мача от ложите на стадион "Уембли", тъй като получи специална покана да присъства. Нашата звезда е екснападател на "шпорите" и на "аспирините".

Единственото попадение в този мач падна в 65-ата минута и бе дело на Кампъл. Мачът започна лошо за домакините, след като още в 30-ата минута Дембеле получи контузия и трябваше да бъде заменен от Янсен. Скоро след това вратарят на Байер Лено изби силен и опасен шут на Ериксен от около 25 метра.

Веднага след почивката пък Вертонген се намеси решаващо и отклони удар на Бранд. Фатална за Тотнъм се оказа 65-ата минута, когато Арангуис стреля, топката се отби от крака на Уолкър и попадна на пътя на Кампъл. Словенският национал остана сам срещу Лорис и го преодоля за 0:1.
Най-чистото положение се откри пред домакините в 82-ата минута, когато Дайър уцели гредата от фаул.

Спърс са в серия от шест срещи без успех във всички състезания, четири от тях завършиха наравно.
Леверкузен пък спечели за първи път при гостуване в Англия. До тази вечер "аспирините" имаха девет, от които отстъпиха в цели седем.

Резултат с изображение за bayer leverkusenТОТНЪМ - БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) 0:1
0:1 Кевин Кампъл (65)

Лондон, "Уембли"
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА