Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо поиска наказание за защитника на Пари Сен Жермен Давид Луис, ако се докаже, че е ударил с лакът Диего Коста. Парижани направиха 2:2 на "Стамфорд Бридж" и продължават на четвъртфиналите, а решенията на съдията Бьорн Кайперс предизвикаха изключителна полемика.

Моуриньо призовава Златан Ибрахимович, който бе изгонен от рефера, да не бъде наказан и да играе в четвъртфиналите, а Давид Луис да бъде санкциониран заради удар с лакът.

"Не видях удара с лакът на Давид, но когато УЕФА го определя за играч на мача, се предполага, че няма такъв. Той игра добре и трябва да вярвам, че не е имало удар, защото не мога да повярвам, че УЕФА ще даде тази награда на някой проявил агресия“, коментира Жозе Моуриньо.

„От Дисциплинарната комисия могат да постъпят честно и да накажат Давид Луис, а да оставят Ибра да играе в четвъртфиналите, защото той заслужава това“, сподели още португалецът.

„Имаше чиста дузпа срещу Диего Коста и още веднъж ще кажа, че е просто губене на време и пари да има съдии зад вратите, защото те обикновено не правят нищо. Ако съдията стои там само, за да гледа дали топката е минала голлинията, тогава технологията е много по-добра. Ако не могат да видят дузпа от 10 мегра, това е загуба на време и пари“, отсече Жозе Моуриньо.