Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отказа да разкрие пред медиите дали се е срещал със собственика на клуба Роман Абрамович. Специалния даде пресконференция преди утрешното домакинство на тима на Динамо (Киев) в мач от груповата фаза на Шампионска лига, на която призова всички вече да го наричат Добрия.

"Не съм длъжен да ви казвам дали съм се виждал със собственика, или не. Случващото се в последно време е нещо ново за мен. Затова съм Добрия. Ако бях слаб треньор, това щеше да е станало преди време", каза мениджърът на Челси.

Специалния сподели още, че той и неговият щаб се опитват всеки ден да анализират играта на тима и да подоборят представянето на отбора, но причините за негативните резултати на лондончани в последно време са съвкупност от много фактори.

"Причината за негативните резултати не е една, а съвкупност от няколко. Ако беше една - да сме я оправили. Вчера един приятел ми прати мое изказване след финала в ШЛ през май 2004, който спечелих начело на Порто. Тогава съм споделил, че един ден в кариерата ми ще дойдат и и слабите резултати и аз ще ги посрещна със същото достойнство, с което вдигнах трофея. 11 годино по-късно виждам, че съм устоял на особеностите на професията ми. Засега съм стабилен и достатъчно силен, за да се се изправя срещу тези проблеми", добави Моуриньо.

На въпрос от журналист колко време му остава в Челси, португалецът в типичен стил отговори:

„Четири години. В този случай 3 години и 7 месеца или нещо такова. Ще направя това, което правя през целия си живот за да се подобрим – ще се уча. В моя случай е трудно да се уча от други, когато си на моето ниво е трудно да се учиш от другите. Трябва да се учиш от себе си, от своя опит, от своя ден, анализирайки своята работа. Затова имам асистенти, с които обсъждаме работата си всеки ден”.