Българският треньор на Астана Станимир Стоилов обеща, че неговият отбор може да вземе точки в групите на Шампионската лига. Мъри изведе първенеца на Казахстан до историческо за страната първо участие в тази фаза на турнира, след като вчера направи 1:1 като гост на кипърския АПОЕЛ. След победата с 1:0 в първия мач Астана вече е в групите на Шампионската лига и днес от 18:45 часа очаква съперниците си.
 
„Това е голяма победа за Астана и за всички фенове в Казахстан. Изпитваме огромна радост. Поздравявам всички мои футболисти, нашите фенове, асистентите ми и целия клуб. Ще опитаме да се представим възможно най-силно в групите. Можем да спечелим няколко точки. Ще се наслаждаваме на нов опит. С нетърпение чакам началото на груповата фаза“, коментира Стоилов.
 
Както е известно, за Станимир Стоилов това ще бъде второ участие в групите на Шампионската лига. През сезон 2006/07 той беше в тази фаза на турнира с „Левски“, когато „сините“ елиминираха Киево, попаднаха в група с Барселона, Челси и Вердер и записаха шест загуби с обща голова разлика 1:17.