Българският шампион Лудогорец бе подложен на мръсни номера при пристигането на отбора в гръцката столица, съобщава dsport. Местните служители на летището взеха решение "на случаен принцип" всички футболисти и служители на шампионите, които нямат ваксина, да бъдат тествани допълнително.

За разлика от всички останали пасажери от други полети, които минаваха безпроблемно с представени тестове, то българската делегация бе задържана на летището.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Осем футболисти и част от ръководството на клуба бяха разигравани повече от час, преди в крайна сметка да бъдат пуснати да влязат на територията на Гърция с тестовете направени в лабораторията, лицензирана от УЕФА за тестове на футболисти, които ще играят евромачове.

Според регламентите в Гърция, свързани с коронавируса, през граничните пунктове могат да влизат лица със завършен курс на ваксина, такива с ПСР или антигенен тест, като граничните служители си запазват правото на случайно тестване. Оказа се обаче, че "случайният принцип" важи за всички от делегацията, които не са ваксинирани.

Тази извънредна ситуация доведе и до объркване на предварителната програма на отбора за деня.