Беларуският шампион БАТЕ (Борисов) беше наказан от УЕФА заради расистко поведение на феновете на тима по време на мача от Шампионската лига срещу Шахтьор (Донецк), игран на 21 октомври (0:7).
 
Тимът от Борисов е наказан със затваряне на Сектор „D“ на клубния стадион по време на следващия домакински мач в евротурнирите. Това ще трябва да стане още на 25 ноември (вторник), когато беларуският шампион приема Порто в мач от Група „Н“ на Шампионската лига.
 
Турският Галатасарай беше глобен със 70 000 евро заради поведението на феновете на тима преди и по време на гостуването на „Джим Бом“ на Борусия (Дортмунд) на 4 ноември (1:4). Турският клуб има 30-дневен срок да се свърже с колегите си от Германия за уреждане на въпроса с възстановяване на щетите, нанесени на стадион „Сигнал Идуна Парк“. Заради пропуски в организацията "жълто-черните" са глобени с 32 000 евро.
 
Футболната федерация на Украйна беше глобена с 58 000 евро заради расистко поведение на феновете по време на европейската квалификация с Македония (1:0) на 12 октомври. Освен това в следващия домакински мач на националния отбор на стадиона трябва да бъде затворен един сектор, като той трябва да бъде с капацитет най-малко 5000 места.