ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Наполи срази Аякс с 4:2 на своя стадион "Диего Армандо Марадона“ в мач от четвъртия кръг на груповата фаза и си гарантира участие на 1/8-финалите в Шампионската лига. В другия мач от групата по-късно играят Рейнджърс и Ливърпул.

Само преди седмица италианският гранд размаза нидерландския първенец с 6:1 на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, а в днешния мач двата тима сътвориха истинско зрелище с още шест попадения.

"Партенопеите" нанесоха първия удар в мача с гол на Ървинг Лосано (4), който бе изведен от Пьотр Желински в наказателното поле и с глава прехвърли вратаря Пасвеер за 1:0. Джакомо Распадори (16) удвои аванса на Наполи след асистенция на Хвича Кварацхелия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Нидерландския тим започна по-силно второто полувреме и върна едно попадение чрез Дейви Клаасен (49) след пас на Калвин Баси. Кварацхелия (62-дузпа) обаче възстанови аванса за своя тим, като наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Юриен Тимбер. Седем минути преди края на редовното време съдията отсъди дузпа за Аякс, която бе реализирана от Стивън Бергвайн (83-дузпа). Нарушението бе на Жуан Жезус срещу Брайън Броби. В самия край Виктор Осимен (89) оформи крайния резултат.

След успеха си Наполи е безапелационен лидер с 12 точки и не може да бъде изместен от някое от първите две места в групата, което го праща на 1/8-финалите в турнира. Аякс остава трети с 3 точки два кръга преди края.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК