Барселона приема Ливърпул в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Мнозина очакват с нетърпение сблъсъка на най-добрия футболист на нашето съвремие Лионел Меси срещу най-скъпия защитник в момента Върджил ван Дайк, който беше избран за №1 във Висшата лига за сезона.

Барселона няма загуба в последните си 22 мача в официални турнири, освен това спечели четири поредни победи, а през уикенда ликува и с шампионската титла на Испания. Ливърпул обаче също впечатлява. Тимът на Юрген Клоп е без поражение вече 19 мача, като спечели последните 10 от тях и води битка за първото място във Висшата лига.

На всички е ясно, че много от днешния мач ще зависи от играта не само на Меси, но и на Серхио Бускетс и това дали Ливърпул ще успее да попречи на Барселона да владее топката. Ако Бускетс има ден, а Барса има превес в притежанието, то за „червените“ се очертава трудна вечер. От друга страна мърсисайдци могат да спрат съперника с постоянна преса и ако му вземат топката. Реално от битката в център ще зависи кой от двата отбора ще играе на финала на 1 юни в Мадрид.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

FC BarcelonaБАРСЕЛОНА – ЛИВЪРПУЛLiverpool FC

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Барселона: Тер Стеген, Сержи Роберто, Пике, Ленгле, Алба, Ракитич, Бускетс, Артур, Меси, Суарес, Коутиньо
Контузен: Рафиня

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане
Контузен: Лалана; Под въпрос: Фирмино

Баланс: 8 мача, 2 победи за Барселона, 3 равенства, 3 победи за Ливърпул, г.р. 6:6

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Барселона осем пъти отпада на полуфиналите на КЕШ/Шампионската лига, като три от тези случаи са от английски съперници – Лийдс (1974/75), Манчестър Юнайтед (2007/08) и Челси (2011/12). Каталунците елиминират „сините“ от Лондон на полуфиналите през сезон 2008/09.
* В общо 25 случая на съперничество с английски отбори в елиминационна фаза на евротуририте, „блаугранас“ 15 пъти излизат краен победител.
* Това е трети отбор от Висшата лига, който Барса среща през този сезон. В групите бяха записани победа (4:2) и равенство (1:1) с Тотнъм, а на четвъртфиналите беше отстранен Манчестър Юнайтед след победи с 1:0 и 3:0.
* Като цяло Барселона има 21 победи, 11 равенства и две загуби в домакинските си срещи с английски отбори, като единствените две поражения са от Ливърпул.
* Каталунците нямат загуба в последните си 31 мача от Шампионската лига на „Камп Ноу“ - 28 успеха и три ремита.
* Барселона е на едно попадение от достигането на границата от 500 гола в Шампионската лига. Само Реал (Мадрид) е преминавал тази кота.
* Барса е единственият национален шампион, останал в турнира към момента, и е единственият отбор без загуба през този сезон на ШЛ.
* Ливърпул е за 11-и път на полуфинал в КЕШ/ШЛ, като в осем от предишните 10 случая се класира за финала.
* „Червените“ продължават напред в осем от десетте случая, в които играят срещу испанци в елиминационната фаза на евротурнирите, като е три от три в КЕШ/ШЛ.
* При последния си сблъсък с тим от Примера дивисион мърсисайдци загубиха от Реал (Мадрид) с 1:3 на финала на Шампионската лига през миналия сезон.
* Ливърпул загуби пет от последните си 12 мача от евротурнирите, като всичките поражения са като гост.
* Барселона привлече Луис Суарес от Ливърпул през 2014 година, а през 2018 година в трансфер в същата посока осъществи и Филипе Коутиньо.
* Лионел Меси има 24 гола в 32 мача срещу английски отбори.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ