Изхвърляне от Шампионската лига за неопределен период грози Mанчестър Сити. С тази информация гръмна немското списание "Шпигел", позовавайки се на информации от изтекли имейли, в които става ясно как "гражданите" заблуждават УЕФА и заобикалят правилата за финансовия феърплей.

Подобно развитие на ситуацията би било голям удар за настоящия английски шампион, който няма да може и да привлича нови футболисти и би срещнал огромни трудности да балансира финансите на клуба без финансовите инжекции на собственика шейх Мансур.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

В момента срещу Сити тече разследване, след като през ноември миналата година изтекоха имейли с информация относно това как "гражданите" получават финансиране от инвестиционен фонд "Абу Даби Юнайтед Груп". Той е собственост на шейх Мансур.

Правилата на УЕФА гласят, че инвестираните директно средства в клуба от неговия собственик имат строго определен лимит, с който се цели предотвратяване на свръхинфлация на футболния пазар.  

Преди два месеца Ив Льотрем, председател на комисията отговаряща за финансовия надзор в УЕФА, обясни, че Манчестър Сити е изправен пред "най-тежкото наказание", ако се докаже вината на клуба.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019