Френският вътрешен министър Джералд Дарманин обвини мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп за ексцесиите преди финала на Шампионската лига с Реал (Мадрид) (0:1) в Париж.

Тогава хиляди фенове опитаха да влязат на "Стад дьо Франс", като според стюардите голяма част от тях са били с фалшиви билети, а другите без пропуски за мача. Дарманин припомни, че именно Клоп и призовал фенове без билети да пътуват за Париж.

"Такива проблеми възникват само във футбола с някои английски клубове. Вече се случи, че огромен брой британски фенове дойдоха без билети, например през 2019 г. в Мадрид. И това създаде подобни трудности. Същите проблеми възникнаха на "Уембли" миналата година на финала на Евро 2020. Поведение, дезорганизация и огромен пазар за фалшиви билети.

И припомням, че преди няколко дни мениджърът на Ливърпул насърчи феновете да идват във Франция дори без билети. И ние бяхме сред десетките и хилядите британски фенове, някои от които показаха пълно уважение и купиха билети или отидоха в специални фен зони.

Да припомня, че десетки хиляди фенове бяха във фен зоната без проблем. Те спазваха правилата. Но имаше по-малка, но по-активна част от феновете, които се натъкнаха на нашата система за сигурност", каза Джералд Дарманин.