Мениджърът на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино зарадва феновете, споделяйки, че голмайсторът Хари Кейн може да се възстанови от травмата в глезена и да участва във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул идната събота в Мадрид от 22:00 часа българско време.

Кейн пропусна девет мача, откакто се контузи срещу Манчестър Сити в първия четвъртфинален мач от ШЛ на 9 април. Все пак нападателят поднови тренировки с основната група, а с него тренираха още Ян Вертонген, Хари Уинкс и Давинсон Санчес.

„Хари Кейн бе въвлечен в тренировките с отбора от петък или събота. Вече тренира наравно. Ситуацията около него е позитивна, а ни остава още седмица до събота, за да видим неговият прогрес. Казвал съм и преди, че той е важен футболист за нас и трябва да е добре. Ще видим какво ще стане. Не мога да ви кажа, че Кейн ще е готов на 100%, или че ще е готов да играе от първата минута, или ще е резерва. Харесва ни как се развива неговото възстановяване”, сподели Почетино.

„Ян Вертонген, Хари Уинкс и Давинсон Санчес се намират на същия път. Тези четирима футболисти започнаха занимания в събота и са част от групата. Това може да ги направи използваеми за финала, а това е добре за нас. Ако изключим финала на Мондиал, финалът в Шампионската лига е най-големият мач в света. Този мач ще е съвсем различен, а ние не сме се подготвяли за финал преди месеци. Тези обстоятелства за различни, а това си е така. Ще бъде различно, а затова нашият фокус е върху себе си”, добави аржентинецът.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019