Порто и Копенхаген завършиха 1:1 в първия си мач от група „G” на Шампионската лига. Вратарят на домакините Икер Касийяс започна своя 18-и пореден сезон в груповата фаза на най-престижната еверопейска клубна надпревара, изравнявайки се по този показател с легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс.

„Драконите” поведоха в 13-ата минута, когато Андре Силва подаде с пета към Отавио, който с мощен удар от средна дистанция прати топката в горната част на близкия ъгъл  за 1:0. След гола домакините се дръпнаха да бранят крехкия си аванс и го запазиха до края на първата част, в която пропуски за гостите направиха Сантандер и Корнелиус.

След почивката в 52-ата минута защита на Порто допусна грешка при изнасянето на токата и Корнелиус прехвърли Икер Касийяс за 1:1. Датският тим владееше повече топката, но това се промени след изгонването на Грегуш в 66-ата минута заради втори жълт картон. Порто натисна и добри възможности се откриха пред Ясин Брахими, Диого Хота и Оливер Торес, които обаче ги пропиляха.

В другата среща от тази група английския шампион Лестър спечели с 3:0 при визитата си на Брюж в Белгия и поведе в класирането с 3 точки.

Резултат с изображение за порто фкРезултат с изображение за fc copenhagenПОРТО - КОПЕНХАГЕН 1:1
1:0 Отавио (13), 1:1 Андреас Корнелиус (52)

Порто, "До Драгао"
Съдия: Матей Юг (Словения)


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА