Изненадващият шампион на Англия от миналия сезон Лестър дебютира в Шампионската лига с класическа победа 3:0 при визитата си на белгийския Брюж в среща от група „G” на надпреварата.

Домакините започнаха с чисто положение пред вратата на Каспер Шмайхел и шут в аут на Изкуиердо, но почти веднага след това бяха наказани от Марк Олбрайтън (5), който реализира с глава след дълго изпълнение на тъч. „Лисиците” продължиха да доминират и Рияд Марез (29) удвои преднината им след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. До края на полувремето резултатът остана непроменен.

След почивката белгийският тим се опита да върне интригата с попадение, но вместо това получи нов гол във вратата си. Отново точен за гостите бе Рияд Марез (61-дузпа), който с хладнокръвния си удар от бялата точка на практика подсигури трите точки за английския първенец. Постепенно темпото на игра спадна и положенията пред двете врати намаляха.

В крайна сметка Лестър се поздрави с победата и дебютира с 3 точки в най-престижния европейски клубен турнир, оглавявайки класирането в своята група. В другия мач от нея Порто и Копенхаген завършиха 1:1 и поделиха по точка.

ГРУПА "G"

Резултат с изображение за brugge fcБРЮЖ - ЛЕСТЪР 0:3Резултат с изображение за leicester city fc
0:1 Марк Олбрайтън (5), 0:2 Риад Марез (29), 0:3 Риад Марез (61-дузпа)

Брюж, "Ян Брейдъл"
Съдия: Тасос Сидиропулос


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА