Порто срази у дома белгийския първенец Антверп с 2:0 в мач от четвъртия кръг на група H в Шампионската лига и се изравни по точки с Барселона, който по-рано се провали и загуби с 0:1 при визитата си на украинския гранд Шахтьор Донецк в Хамбург.

Еванилсон (32-дузпа) вкара първия гол в мача, а в 52-ата минута Юрген Екеленкамп си изкара червен картон и остави гостите в намален състав.

Защитникът на Порто Пепе (90+1) оформи крайния резултат и влезе в историята. Ветеранът е първият футболист над 40-годишна възраст, който вкарва гол в историята на Шампионската лига. Той вкара с глава в края на срещата за 2:0. Бившият играч на Реал Мадрид се разписа на 40 години и 254 дни, подобрявайки рекорда на Франческо Тоти, който бе най-възрастният голмайстор до момента. Тоти вкара на 38 години и 59 дни през 2014 година за Рома срещу ЦСКА Москва.

След успеха си Порто има 9 точки в група Н и излезе на второто място в таблицата с равен актив с лидера Барселона, а трети е Шахтьор Донецк с 6. Антверп няма спечелена точка и отпада от битката за първите две места, даващи право на участие в осминафиналите.

​Група H (класиране)
Шахтьор Донецк – Барселона 1:0

1:0 Данило Сикан (40)

Порто – Антверп 2:0
1:0 Еванилсон (32-дузпа), 2:0 Пепе (90+1)