Португалските медии припомниха за престоя на Станимир Стоилов като футболист в местното първенство. Както е известно, тази вечер Мъри и воденият от него Астана (Казахстан) гостува на Бенфика в мач от групите на Шампионската лига.
 
Стоилов игра в португалския Кампомайорензе в периода 1996/97. Той записа 52 мача и отбеляза 19 гола, а негов съотборник в атака бе прочутият холандски стрелец Джими Флойд Хаселбанк.  
 
Фактът, че Мъри е играл в португалския елит, е споменат от вестник „Рекорд”. Нещо повече - на първата си страница изданието публикува снимка на Стоилов с екипа на Кампомайорензе.
 
"Чувствам лека носталгия. Помня добре стария стадион на Бенфика, мачовете срещу грандовете. Радвам се, че пак съм тук," заяви Стоилов на официалната пресконференция преди Бенфика -Астана тази вечер.
 
Местните журналисти му зададоха два въпроса на португалски, но Мъри не успя да ги разбере, което наложи включването в разговора на преводача.
 
„Съжалявам, но съм забравил вашия език. Иначе Бенфика е много силен отбор, сигурен съм, че ни чака тежък мач. Ако играем организирано обаче, имаме шансове да вкараме гол. Наясно сме, че Бенфика е фаворит, но това е футболът - всичко може да се случи. Ключът към успеха ще е дисциплината и контраатаките," добави българският треньор.