ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българското футболно съдийство получи ново международно признание, след като екип от 8 родни рефери бяха назначени да ръководят двубой от най-елитния континентален клубен форум – Шампионската лига. Това е исторически пробив за нашата съдийска гилдия, тъй като досега двубой от такъв ранг не е поверяван изцяло на толкова многобройна българска бригада.

Главният съдия Георги Кабаков и помощниците му получиха наряд за двубоя между Галатасарай (Тур) и ФК Копенхаген (Дан), който ще се състои в сряда (20 септември) от 19:45 ч. на ст. „Али Сами Йен“ в Истанбул. Асистенти на Кабаков ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти рефер на мача ще е Георги Гинчев.

Още на 7 септември БЛИЦ първи писа, че Кабаков е получил наряд за груповата фаза на Шампионската лига. Очакваше се единствено УЕФА да потвърди коя точно среща е поверена на пловдивчанина.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Съдийската комисия на УЕФА определи Ивайло Стоянов за VAR съдия, а Драгомир Драганов – за AVAR съдия на споменатия двубой. Всички те ще бъдат подпомагани от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори по видео повторенията.

Именно Кабаков бе последният български рефер, ръководил среща от групите на ШЛ. Въпросният двубой бе белязан със скандал. Става въпрос за мача между Волфсбург и Севиля, игран на 29 септември 2021 година. Тогава Кабаков отсъди в дузпа и показа червен картон за футболист на домакините, след като испанският тим изравни за крайното 1:1. Немците нададоха вой до небесата, обвинявайки нашия рефер и ВАР. Впоследствие, дали заради този случай или не, Кабаков така и не получи наряд. Сега обаче това става факт и най-добрият ни съдия заедно със своя екип отново ще представляват България в груповата фаза на Шампионската лига.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!